Retouneren

Retourbeleid Merken artikelen

Als u om welke reden dan ook uw online aankoop wilt retourneren, kunt u ongebruikte artikelen binnen 15 dagen na ontvangst retourneren. Dit wordt ook wel de bedenktijd genoemd.
Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht, dient u ons binnen de 15 dagen bedenktijd door middel van een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld per e-mail of per post) te informeren dat u gebruik wenst te maken van uw recht op ontbinding van de overeenkomst. U kunt hiervoor het Modelformulier voor ontbinding / herroeping gebruiken.
Ook dienen wij de geretourneerde artikelen binnen de 15 dagen bedenktijd te hebben ontvangen. U kunt de artikelen per post / koerier retourneren.
We vragen je om ons retourformulier te gebruiken om je artikelen te retourneren, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Per post of koerier

Als je de bestelling per post of koerier wilt retourneren, is dit gratis. Wij zijn niet verantwoordelijk voor producten die ten onrechte aan ons worden geretourneerd. We raden je aan om een koeriersdienst te gebruiken die je verzekert voor de waarde van de items die je retourneert of die een bewijs van verzending overlegt.
Zorg ervoor dat de artikelen die je wilt retourneren goed zijn verpakt
Plaats de artikelen die je wilt retourneren in de originele verpakking in de doos. Vul het aantal en de reden van retour per artikel in op het retourformulier.
Voeg het ingevulde retourformulier toe aan de doos en plak het bijgevoegde retouretiket op de doos.
Breng je pakket naar een PostNL of UPS afleverpunt (zie retourlabel). Bewaar uw betalingsbewijs.
Let op: Wij accepteren alleen onbeschadigde artikelen die in originele staat verkeren, voorzien van labels.
We sturen je een retourbevestiging per e-mail zodra we je retour in ons magazijn hebben ontvangen. Binnen een week na verwerking van je retourzending wordt het retourbedrag teruggestort via de door jou gekozen betaalmethode.

Terugbetaling

Indien u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht, storten wij het voor het betreffende artikel betaalde bedrag (inclusief eventuele verzendkosten) direct en in ieder geval uiterlijk veertien dagen na ontvangst van het bericht dat u de overeenkomst wilt herroepen terug. , mits wij het artikel in kwestie daadwerkelijk hebben ontvangen of u kunt aantonen dat het artikel is geretourneerd. Indien u voor een andere verzendwijze heeft gekozen dan de goedkoopste standaard levering van By Zobél, dan vergoedt By Zobél bij ontbinding geen extra kosten hiervan.
We betalen u terug met dezelfde betaalmethode als waarmee u het artikel heeft gekocht, tenzij u uitdrukkelijk anders bent overeengekomen; in ieder geval brengen wij u geen kosten in rekening voor deze terugbetaling.
Het is helaas niet mogelijk om artikelen te ruilen.

Fit artikelen

Tijdens de bedenktijd van 15 dagen mag u een artikel gebruiken voor zover nodig om de aard, kenmerken en werking van het artikel te bepalen, zodat u hetzelfde kunt doen in een winkel. U kunt het artikel bijvoorbeeld passen, maar niet buiten dragen.
Als je een artikel retourneert dat is beschadigd, gewassen, de labels zijn verwijderd, een artikel incompleet is of een product andere sporen van gebruik bevat waaruit blijkt dat je het artikel uitgebreider hebt gebruikt dan hierboven beschreven, ben je aansprakelijk voor de door u veroorzaakte waardevermindering van het item. By Zobél brengt deze afschrijving in mindering op het aan u terug te betalen bedrag.

Defecte artikelen

Naast uw herroepingsrecht heeft u volgens de wet recht op een deugdelijk artikel, of zoals de wet het noemt “een product dat aan de overeenkomst voldoet”. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u – afhankelijk van de omstandigheden – het artikel ruilen of uw geld terugkrijgen. Als je een klacht hebt over een artikel dat je online hebt gekocht, neem dan contact op met onze klantenservice. Stuur zoveel mogelijk informatie, liefst inclusief specifieke ordernummers.
Als je een defect artikel hebt geretourneerd, vergoeden wij ook de gemaakte retourkosten.

Retourbeleid op maat gemaakte artikelen

Claims voor verkeerd bedrukte / beschadigde / defecte artikelen moeten binnen 15 dagen na ontvangst van het product worden ingediend. Voor pakketten die tijdens het transport verloren zijn gegaan, moeten alle claims uiterlijk 15 dagen na de geschatte leverdatum worden ingediend. Claims die als een fout van onze kant worden beschouwd, worden op onze kosten gedekt. Als u een probleem met de producten of iets anders in de bestelling opmerkt, dient u een probleemrapport in. Als we een retourzending ontvangen, ontvangt u een automatische e-mailmelding. Niet-opgeëiste retouren worden na 15 dagen aan een goed doel geschonken.

Verkeerde adres

Als u een adres opgeeft dat door de koerier als onvoldoende wordt beschouwd, wordt de zending teruggestuurd naar onze vestiging. U bent aansprakelijk voor de kosten van verzending zodra we een bijgewerkt adres met u hebben bevestigd (indien en voor zover van toepassing).

Niet opgeëist

Zendingen die niet worden opgeëist, worden teruggestuurd naar onze vestiging en u bent aansprakelijk voor de kosten van een terugzending naar uzelf (indien en voor zover van toepassing). By Zobél accepteert geen retourzendingen van verzegelde goederen, zoals maar niet beperkt tot gezichtsmaskers, die om gezondheids- of hygiënische redenen niet geschikt zijn om te retourneren. U stemt er hierbij mee in dat geretourneerde bestellingen met gezichtsmaskers niet opnieuw kunnen worden verzonden en zullen worden weggegooid.

Geretourneerd door de klant

We betalen geen bestellingen terug wegens spijt van de koper. Retourzendingen voor producten, gezichtsmaskers en ruilen van maten dienen op uw kosten en discretie te worden aangeboden. Als u ervoor kiest om te retourneren of om een maatruil aan te bieden, moet u op uw kosten een nieuwe bestelling plaatsen voor een gezichtsmasker of een product in een andere maat.

Kennisgeving voor EU-consumenten

Volgens artikel 16, onder c) en e), van Richtlijn 2011/83 / EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende consumentenrechten kan in het herroepingsrecht niet worden voorzien:

  1. de levering van goederen die zijn gemaakt volgens de specificaties van de consument of die duidelijk gepersonaliseerd zijn;
  2. verzegelde goederen die na levering zijn ontzegeld en dus niet geschikt zijn voor retournering vanwege gezondheidsbescherming of hygiënische redenen, daarom behoudt By Zobél zich het recht voor om retouren naar eigen goeddunken te weigeren.

Dit beleid wordt beheerst en geïnterpreteerd in overeenstemming met de Engelse taal, ongeacht eventuele vertalingen voor welk doel dan ook.

Klachten

By Zobél streeft ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren met betrekking tot haar producten en diensten. Mocht u onverhoopt klachten hebben, dan kunt u deze per e-mail sturen naar:
Door Zobél
E-mail: klantenservice@byzobel.com
Als we uw klacht niet naar tevredenheid oplossen, kunt u deze ook doorsturen naar een erkend orgaan voor geschillenbeslechting via het Europees ODR-platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. We zijn echter niet verplicht om mee te werken aan alternatieve geschillenbeslechting.

Lees onze veelgestelde vragen voor meer informatie over retouren.

TOP
SHOPPING BAG 0